Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szczaw i wołowina"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Żółtka roztrzep dodając powoli olej. Nie przerywając mieszania dodaj musztardę i sok z cytryny. Odstaw do lodówki.
Umyj warzywa. Zagotuj wodę z odrobiną soli i włóż do niej marchewkę, bób i fasolę. Gotuj przez 5 min. Odcedź. Kiedy warzywa ostygną, obierz bób, a marchewkę pokrój w paski.
Fasolę, bób i marchewkę przełóż do miski i skrop 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżką oliwy. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
Stek oprósz solą i pieprzem, posmaruj pozostałą oliwą. Rozgrzej patelnię i obsmaż na niej stek po 4 minuty z każdej strony.Odłóż w ciepłe miejsce. Na 4 talerzach ułóż szczaw i liście buraka, dodaj warzywa. Stek pokrój w plastry i ułóż na sałatce. Dodaj domowy majonez.
Czas przygotowania: 40 minut 645 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień