Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowa z jajkiem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 473
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 473
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Do garnka wlej 1,5 l wody, włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę, łyżkę masła, liście laurowe, ziela angielskie. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj 20 minut. Wyjmij włoszczyznę. Posiekaj szczaw i dodaj go do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Jajka ugotuj na twardo. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mąkę wymieszaj z zimną wodą, dodaj do zupy. Przed podaniem wlej zahartowaną śmietanę, zagotuj na małym ogniu. Zupę przelej do miseczek. Podawaj z ugotowanym jajkiem i startym serem.Źródło: Dobry Tydzień