Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowa z jajkiem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Do garnka wlej 1,5 l wody, włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę, łyżkę masła, liście laurowe, ziela angielskie. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj 20 minut. Wyjmij włoszczyznę. Posiekaj szczaw i dodaj go do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Jajka ugotuj na twardo. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mąkę wymieszaj z zimną wodą, dodaj do zupy. Przed podaniem wlej zahartowaną śmietanę, zagotuj na małym ogniu. Zupę przelej do miseczek. Podawaj z ugotowanym jajkiem i startym serem.Źródło: Dobry Tydzień