Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowa z jajkiem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 382
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 587
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1098
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 382
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 587
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1098
Składniki
Do garnka wlej 1,5 l wody, włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę, łyżkę masła, liście laurowe, ziela angielskie. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj 20 minut. Wyjmij włoszczyznę. Posiekaj szczaw i dodaj go do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Jajka ugotuj na twardo. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mąkę wymieszaj z zimną wodą, dodaj do zupy. Przed podaniem wlej zahartowaną śmietanę, zagotuj na małym ogniu. Zupę przelej do miseczek. Podawaj z ugotowanym jajkiem i startym serem.Źródło: Dobry Tydzień