Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowa ze śmietaną"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie, odcedź i dobrze osącz. Szczaw oczyść, opłucz, grubo posiekaj.
Zagotuj bulion, dodaj do niego szczaw. Poczekaj, aż zupa zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 5 minut. Przypraw solą i pieprzem. Zagęść mąką wymieszaną z wodą.
Jajka gotuj ok. 10 minut w posolonej wodzie. Do zupy wlej śmietanę i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Cebulę obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim cebulę. Dodaj ziemniaki. Mieszając, zrumień je ze wszystkich stron.
Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż ziemniaki oraz pokrojone jajko. Gotowe danie udekoruj ziołami.Źródło: Tina