Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowe omlety"
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36137
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36137
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Składniki
Jajka wbij do miseczki, rozkłóć widelcem, dopraw solą oraz pieprzem. Szczaw umyj, oderwij łodyżki. Listki zwijaj w rulony i krój w cienkie paseczki. Podsmaż na rozgrzanym maśle, aż zmięknie.
Przesmażony i lekko przestudzony szczaw przełóż do miski z jajkami. Dodaj starty żółty ser (np. gouda, edamski), wymieszaj.
Patelnię posmaruj cienko olejem. Kolejno usmaż 4 cienkie omlety. Po zdjęciu z patelni każdy omlet przekrój na pół, zroluj i owiń plasterkiem wędzonego boczku.
czas 30 min; porcja – 240 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety