Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak faszerowany"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
5-6 porcji25 min ok. 60 min
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Szczupaka myję, nacieram ze wszystkich stron pieprzem cytrynowym, zwykłą solą oraz ziołową przyprawą do ryb.
Mintaja mielę. Marchewkę obieram, drobno ścieram. Obraną cebulę, pora oraz natkę siekam. Przygotowane mieszam w miseczce z bułką tartą oraz kaszką. Dolewam sok z cytryny. Wbijam jajko. Masę przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Wyrabiam.
Przygotowaną masę nakładam do szczupaka. Spinam go wykałaczkami, układam w żaroodpornym naczyniu. Posypuję gruboziarnistą solą. Piekę godzinę w 180°C. W czasie pieczenia polewam śmietaną.Źródło: Naj