Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak z warzywami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 62
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 246
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 396
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 62
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 246
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 396
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Spraw i oskrob szczupaka. Usuń głowę, skrzela, płetwy. Rybę umyj, osusz.
marynaty rozetrzyj w moździerzu, natrzyj szczupaka. Ugotuj ziemniaki, obierz, pokrój w grube plastry. Posyp rozmarynem, tymiankiem i solą. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż szczupaka. Marche wkę z groszkiem rozmroź. Oczyść i drobno pokrój obydwie papryki. Warzywa rozłóż na rybie, skrop miodem. Naczynie nakryj.
Naczynie wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 40 minut w temp. 170°C. W ten sam sposób możesz przyrządzić karpia, pstrąga, lina, okonia.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 4, cena za porcję 5,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie