Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak z warzywami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Spraw i oskrob szczupaka. Usuń głowę, skrzela, płetwy. Rybę umyj, osusz.
marynaty rozetrzyj w moździerzu, natrzyj szczupaka. Ugotuj ziemniaki, obierz, pokrój w grube plastry. Posyp rozmarynem, tymiankiem i solą. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż szczupaka. Marche wkę z groszkiem rozmroź. Oczyść i drobno pokrój obydwie papryki. Warzywa rozłóż na rybie, skrop miodem. Naczynie nakryj.
Naczynie wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 40 minut w temp. 170°C. W ten sam sposób możesz przyrządzić karpia, pstrąga, lina, okonia.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 4, cena za porcję 5,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie