Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i pożywne sznycle z piersi indyka, panierowane w żytniej mące i bułce oraz smażone na oliwie z oliwek.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10545
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424399
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10545
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424399
Składniki
Pierś z indyka dzielimy na sznycle i rozbijamy je tłuczkiem przez folię spożywczą, aby zapobiec rozerwaniu delikatnego mięsa indyczego. Rozbite sznycle oprószamy z obu stron solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie kotlety obtaczamy w mące żytniej, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w żytniej bułce tartej. * Najlepsza bułka tarta to ta domowa, do której składu mamy pewność. Aby uzyskać dobrą bułkę tartą, należy dobrze wysuszyć bułeczki (w tym przypadku żytnie), a następnie zetrzeć je na tarce.
Na sam koniec sznycle smażymy z obu stron na złoty kolor. Sznycle smażymy na oliwie z oliwek, aby nadać im smaku i delikatności. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe sznycle podajemy z ulubionymi dodatkami. Moja propozycja to ryż pełnoziarnisty i lekka surówka z marchewki i jabłka. Życzę smacznego! :)