Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i pożywne sznycle z piersi indyka, panierowane w żytniej mące i bułce oraz smażone na oliwie z oliwek.
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 36
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 67
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 465
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2738
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3436
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2556
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 36
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 67
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 465
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2738
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3436
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2556
Składniki
Pierś z indyka dzielimy na sznycle i rozbijamy je tłuczkiem przez folię spożywczą, aby zapobiec rozerwaniu delikatnego mięsa indyczego. Rozbite sznycle oprószamy z obu stron solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie kotlety obtaczamy w mące żytniej, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w żytniej bułce tartej. * Najlepsza bułka tarta to ta domowa, do której składu mamy pewność. Aby uzyskać dobrą bułkę tartą, należy dobrze wysuszyć bułeczki (w tym przypadku żytnie), a następnie zetrzeć je na tarce.
Na sam koniec sznycle smażymy z obu stron na złoty kolor. Sznycle smażymy na oliwie z oliwek, aby nadać im smaku i delikatności. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe sznycle podajemy z ulubionymi dodatkami. Moja propozycja to ryż pełnoziarnisty i lekka surówka z marchewki i jabłka. Życzę smacznego! :)