Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycel po wiedeńsku"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w poprzek włókien. Każdy z 4 kawałków lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz sznycle solą oraz pieprzem. Odstaw do lodówki na 15 minut.
Przygotuj panierkę. W jednej miseczce wymieszaj jajka z mlekiem. Do drugiej przesiej mąkę, a do trzeciej wsyp tartą bułkę.
Sznycle najpierw obtocz w mące a następnie zanurz w jajkach i zapanieruj w tartej bułce.
Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Ułóż kawałki mięsa i smaż na średnim ogniu na złoty kolor po około 5-6 minut z każdej strony.
Podawaj z dodatkiem plasterka cytryny, ozdobione natką pietruszki lub koperku.Źródło: Telemax