Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko rozpływające się w ustach soczyste zapraszam
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 273
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 191
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 273
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 191
Składniki
Pierś z indyka kroję w nie grube plastry rozbijam delikatnie z dwóch stron następnie przyprawiam przyprawami oprócz lubczyku każdy z osobna.Układam do miski i zalewam mlekiem szczelnie zamykam i do lodówki najlepiej na noc aby długo należało w zalewie mięso bedzie soczyste i mieciutkie.
Po nocy wyciągamy mięso z zalewy następnie wbijamy jajka i rozczepujemy gdy już mamy jednolitą masę wkładamy ponownie na talerz wsypujemy bułkę tartą i dosypujemy lubczyk i mieszamy i tak do przygotowanej panierki wkłdamy po plastrze obtaczamy smażymy na rozgrzanej patelni do złocistego koloru podałam z batatami,pieczarkami,i ogórkiem kiszonym Smacznego:-)