Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycelki w jarzynce"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2516
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2516
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Składniki
Kotlety umyj, osusz, posyp solą, pieprzem oraz ziołami. Odstaw na bok. Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek grubo posiekaj, fasolkę oraz ziemniaki potnij na kawałeczki, a marchewki – w cienkie plasterki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, smaż na nim kotlety po ok. 3 minuty z każdej strony. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż marchewkę, fasolkę i ziemniaki. Podlej bulionem. Dodaj sól, pieprz i zioła do smaku. Duś ok. 15 minut na mały płomieniu. Kiedy warzywa będą już miękkie, do jarzynki dodaj kotlety. Mocno razem podgrzej i od razu podawaj.Źródło: Naj