Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycelki w jarzynce"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Kotlety umyj, osusz, posyp solą, pieprzem oraz ziołami. Odstaw na bok. Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek grubo posiekaj, fasolkę oraz ziemniaki potnij na kawałeczki, a marchewki – w cienkie plasterki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, smaż na nim kotlety po ok. 3 minuty z każdej strony. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż marchewkę, fasolkę i ziemniaki. Podlej bulionem. Dodaj sól, pieprz i zioła do smaku. Duś ok. 15 minut na mały płomieniu. Kiedy warzywa będą już miękkie, do jarzynki dodaj kotlety. Mocno razem podgrzej i od razu podawaj.Źródło: Naj