Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle z indyka faszerowane żółtym serem"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 137
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 137
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Ziemniaki wyszorować, gotować w mundurkach 12-15 minut w posolonej wodzie. Marchew i cebulę obrać. Cukinię umyć. Warzywa pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju. Zdjąć z patelni, przyprawić solą i pieprzem. Lekko przestudzić.
Sznycle lekko rozbić. Na połowie każdego z płatów mięsa rozłożyć porcję warzyw i przykryć plasterkami sera. Sznycle złożyć na pół. Spiąć wykałaczkami.
Jajko wbić na talerz i rozkłócić z odrobiną soli i pieprzu. Na drugi talerz wsypać mąkę, a na trzeci tartą bułkę. Sznycle obtaczać w mące, zanurzać w jajku i panierować w bułce tartej.
Na patelni z wysokim brzegiem rozgrzać około 100 ml oleju. Kłaść sznycle i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Przełożyć na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczu.
Ziemniaki obrać z łupin. Na patelni rozgrzać masło, zrumienić na nim ziemniaki. Dodać pozostałe warzywa i razem podgrzać. Podawać jako dodatek do sznycli.Źródło: Życie na gorąco