Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No bo jak połączymy ciasto francuskie, szparagi, ser żółty i łososia, to musi się udać! :) Zapraszam do sprawdzenia przepisu. Łączy w sobie to co zdrowie i pyszne.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 310
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 334
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 384
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16471
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 112
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 310
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 334
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 384
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16471
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 112
Składniki
Zaczynamy od zagotowania wody w dużym garnku. W tym czasie umyć szparagi i poodrywać lub poodcinać zdrewniałe końce. Wodę posolić, popieprzyć, dodać ok łyżkę cukru oraz łyżkę masła. Szparagi wrzucić na gotującą się wodę i gotować do miękkości (ok 5-8 minut). Następnie odsączyć szparagi.
W czasie gotowania wody, rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Ciasto francuskie podzielić na pół (najlepiej na długość szparaga), poodkrawać 8 pasków, z których następnie uformować brzegi. Płaty ponakłuwać gęsto widelcem. Rozmąconym jajkiem posmarować płaty. Następnie nałożyć na nie brzegi, które również posmarować jajkiem.
Dobrze odsączone szparagi ułożyć na środek płatów. Posypać solą i pieprzem oraz startym serem. Piec w rozgrzanym piekarniku na góra-dół w 220 stopniach C przez ok 20 minut do zarumienienia ciasta.
Po upieczeniu ponakładać na wierzch plasterki wędzonego łososia. Smacznego! :)