Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi z makaronem i szałwią"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Szparagi umyć, oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Szałwię umyć, oderwać listki od łodyżek.
Makaron wrzucić do wrzątku, gotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Uprażyć sezam na suchej patelni, dodać masło i listki szałwii.
Rozgrzać olej w rondlu, przez ok. 3 minuty smażyć kawałki szparagów, dodać cebulę i smażyć przez kolejne 3 minuty, dodać makaron, przesmażyć i przełożyć na półmisek. Dodać ćwiartki pomidorów, połówki oliwek.
Doprawić solą, pieprzem i pesto, polać masłem szałwiowym.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium