Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szparagi, które można podać z kotlecikami z ciecierzycy (z tego przepisu: https://smaker.pl/przepis-kotleciki-z-ciecierzycy,161335,porannagwiazda.html)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 865
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 865
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Odetnij zdrewniałe końce szparagów (ok. 1/3 długości). Możesz je też delikatnie odłamać - wtedy same pękną w odpowiednim miejscu :)
Wysmaruj naczynie żaroodporne tłuszczem (u mnie olej kokosowy). Ułóż szparagi.
Na szparagi położ wędzonego porwanego wędzonego łososia. Jeśli masz więcej czasu możesz też owinąć szparagi mięsem.
Skrop całość sokiem w połowy cytryny.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza ok. 25 minut (termoobieg).