Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szparagi, które można podać z kotlecikami z ciecierzycy (z tego przepisu: https://smaker.pl/przepis-kotleciki-z-ciecierzycy,161335,porannagwiazda.html)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 155
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21565
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 155
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21565
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Składniki
Odetnij zdrewniałe końce szparagów (ok. 1/3 długości). Możesz je też delikatnie odłamać - wtedy same pękną w odpowiednim miejscu :)
Wysmaruj naczynie żaroodporne tłuszczem (u mnie olej kokosowy). Ułóż szparagi.
Na szparagi położ wędzonego porwanego wędzonego łososia. Jeśli masz więcej czasu możesz też owinąć szparagi mięsem.
Skrop całość sokiem w połowy cytryny.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza ok. 25 minut (termoobieg).