Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szparagi, które można podać z kotlecikami z ciecierzycy (z tego przepisu: https://smaker.pl/przepis-kotleciki-z-ciecierzycy,161335,porannagwiazda.html)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5594
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8852
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7813
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5369
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5594
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8852
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7813
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5369
Składniki
Odetnij zdrewniałe końce szparagów (ok. 1/3 długości). Możesz je też delikatnie odłamać - wtedy same pękną w odpowiednim miejscu :)
Wysmaruj naczynie żaroodporne tłuszczem (u mnie olej kokosowy). Ułóż szparagi.
Na szparagi położ wędzonego porwanego wędzonego łososia. Jeśli masz więcej czasu możesz też owinąć szparagi mięsem.
Skrop całość sokiem w połowy cytryny.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza ok. 25 minut (termoobieg).