Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zero pomysłu na obiad? Proste do zrobienia, efekt gwarantowany! Idealne połączenie młodego szpinaku i jajek.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Umyj pozbawiony ogonków szpinak. Nie osuszaj go, od razu przenieś na głęboką patelnię, dodaj sól i duś ok 10 minut. Po tym czasie odstaw na bok.
Drobno pokrojoną cebulę uduś na oleju do miękkości, dodaj szpinak, pokrojony w kostkę chleb tostowy, starty parmezan i śmietanę. Dodaj gałkę muszkatołową i dokładnie zamieszaj.
Powstałą masę przelóż do posmarowanej formy do zapiekania. Wygladź powierzchnię i za pomocą łyżki zrób 4 lekkie zagłębienia, do których wybij jajka.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj ok 10 minut.
Tę potrawę możesz również przygotować tak jak zwykle ja to robię. Czyli pojedyńcze porcje w mniejszych foremkach.