Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 597
Dodano: 08.05.2020
Odsłon: 4019
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Umyj pozbawiony ogonków szpinak. Nie osuszaj go, od razu przenieś na głęboką patelnię, dodaj sól i duś ok 10 minut. Po tym czasie odstaw na bok.
Drobno pokrojoną cebulę uduś na oleju do miękkości, dodaj szpinak, pokrojony w kostkę chleb tostowy, starty parmezan i śmietanę. Dodaj gałkę muszkatołową i dokładnie zamieszaj.
Powstałą masę przelóż do posmarowanej formy do zapiekania. Wygladź powierzchnię i za pomocą łyżki zrób 4 lekkie zagłębienia, do których wybij jajka.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj ok 10 minut.
Tę potrawę możesz również przygotować tak jak zwykle ja to robię. Czyli pojedyńcze porcje w mniejszych foremkach.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 14 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł!1 Kto głosował? | Odpowiedz