Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpinakowe naleśniki"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Składniki
Ciasto: ciasta włóż do wysokiego naczynia, zmiksuj. Odstaw je na pół godziny, aby ciasto dojrzało. Usmaż cienkie naleśniki.
Farsz: pokrój boczek, podsmaż na patelni. Dodaj szpinak i duś 10 minut, aby odparował nadmiar płynu. Przypraw do smaku czosnkiem, wegetą, solą, pieprzem. Ostudź.
Farszem posmaruj naleśniki. Na każdym połóż parówkę i zwiń ciasno w rulonik. Ułóż naleśniki w naczyniu żaroodpornym. Na każdym połóż plasterek żółtego sera.
Wstaw do piekarnika. Zapiekaj ok. 20 min w temp. 160°C. Możesz także posypać naleśniki startym żółtym serem.
Porcje 6, przygot. 80 min, cena 1,80 zł, kalorie 465 kcal.
Tatiana Lewandowska ze ŚwieciaŹródło: Takie jest życie