Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sztufada wołowa z jałowcem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1068
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1068
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Składniki
Słoninę zamroź, pokrój w słupki. Mięso umyj, nożem z cienkim ostrzem zarób otworki. Powciskaj w nie słoninę. Cebule obierz, pokrój w plasterki.
Jałowiec, ziarenka pieprzu i cząber utłucz. Natrzyj nimi mięso. Potem obłóż je plasterkami cebuli, przykryj, wstaw na 8 godzin do lodówki. Wyjmij wołowinę, odłóż cebulę na bok.
Mięso oprósz mąką, obsmaż na oleju. Przełóż do brytfanki. Przykryj cebulą, listkami laurowymi oraz rozmarynem. Podlej 2 szkl. wody, oprósz solą. Duś ok. 90 minut, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z konfiturą żurawinową.Źródło: Naj