Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sztuka mięsa w sosie z chrzanem"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 304
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 304
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Składniki
Mięso umyj, osusz. Marchewki, pietruszki oraz seler obierz, opłucz, pokrój w słupki. Por oczyść, pokrój w krążki. Cebulę obierz, naszpikuj goździkami.
W garnku rozgrzej masło. Włóż włoszczyznę, smaż 3 minuty. Potem dodaj naszpikowaną cebulę i przyprawy. Zalej 6 szklankami wrzątku, zagotuj. Włóż wołowinę, ponownie zagotuj. Zanim wywar zawrze, zbierz łyżką cedzakową powstałą pianę. Gotuj około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Masło stop, oprósz mąką, zasmaż. Dolej szklankę wywaru z gotowania mięsa, zagotuj. Dodaj roztrzepaną z żółtkami śmietanę i chrzan. Podgrzej.
Przypraw solą, pieprzem oraz sokiem cytrynowym. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Obłóż warzywami z wywaru. Posyp natką.Źródło: Tina