Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sztuka mięsa w sosie z chrzanem"
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 43
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 583
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 43
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 583
Składniki
Mięso umyj, osusz. Marchewki, pietruszki oraz seler obierz, opłucz, pokrój w słupki. Por oczyść, pokrój w krążki. Cebulę obierz, naszpikuj goździkami.
W garnku rozgrzej masło. Włóż włoszczyznę, smaż 3 minuty. Potem dodaj naszpikowaną cebulę i przyprawy. Zalej 6 szklankami wrzątku, zagotuj. Włóż wołowinę, ponownie zagotuj. Zanim wywar zawrze, zbierz łyżką cedzakową powstałą pianę. Gotuj około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Masło stop, oprósz mąką, zasmaż. Dolej szklankę wywaru z gotowania mięsa, zagotuj. Dodaj roztrzepaną z żółtkami śmietanę i chrzan. Podgrzej.
Przypraw solą, pieprzem oraz sokiem cytrynowym. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Obłóż warzywami z wywaru. Posyp natką.Źródło: Tina