Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych co nie lubią, marnować jedzenia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1469
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5991
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18825
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1469
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5991
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18825
Składniki
Do miski wbijamy 4 jajka, solimy i lekko ubijamy, dodajemy twarożek raciborski, pieprz Cayenne, tymianek, sos sojowy, delikatnie mieszamy, by jajka zbyt nie opadły.
Foremkę lekko smarujemy olejem (najlepiej zrobić to pędzelkiem), na spód układamy pokrojoną wędlinę, na to dajemy mieszankę warzyw, całość zalewamy jajkami z twarożkiem, górę posypujemy odrobiną startego sera i zapiekamy w piekarniku przez ok. 35-40 minut na 180 stopni.