Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych co nie lubią, marnować jedzenia.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38913
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38913
Składniki
Do miski wbijamy 4 jajka, solimy i lekko ubijamy, dodajemy twarożek raciborski, pieprz Cayenne, tymianek, sos sojowy, delikatnie mieszamy, by jajka zbyt nie opadły.
Foremkę lekko smarujemy olejem (najlepiej zrobić to pędzelkiem), na spód układamy pokrojoną wędlinę, na to dajemy mieszankę warzyw, całość zalewamy jajkami z twarożkiem, górę posypujemy odrobiną startego sera i zapiekamy w piekarniku przez ok. 35-40 minut na 180 stopni.