Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych co nie lubią, marnować jedzenia.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2341
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3360
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2341
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3360
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Składniki
Do miski wbijamy 4 jajka, solimy i lekko ubijamy, dodajemy twarożek raciborski, pieprz Cayenne, tymianek, sos sojowy, delikatnie mieszamy, by jajka zbyt nie opadły.
Foremkę lekko smarujemy olejem (najlepiej zrobić to pędzelkiem), na spód układamy pokrojoną wędlinę, na to dajemy mieszankę warzyw, całość zalewamy jajkami z twarożkiem, górę posypujemy odrobiną startego sera i zapiekamy w piekarniku przez ok. 35-40 minut na 180 stopni.