Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybki gulasz z pieczarkami, papryką i parówkami

Szybki gulasz z pieczarkami, papryką i parówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 1647

Dodano:

Odsłon: 574

Szybki gulasz z pieczarkami, papryką i parówkami to niezwykle smaczne i aromatyczne połączenie ulubionych składników. Duszone pieczarki z cebulą i papryką z dodatkiem sosu ze świeżych pomidorów oraz dobrej jakości parówek tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Gulasz najlepiej smakuje podany z pieczywem lub ryżem.

Składniki

  • 6 średnich pomidorów
  • 500 g pieczarek
  • 3 cebule
  • 2 papryki ( czerwona i żółta )
  • 8 parówek
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • szczypta ostrej papryki
  • czarny pieprz
  • sól
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szybki gulasz z pieczarkami, papryką i parówkami

Przygotowanie

  1. Obrane ze skórki pomidory kroimy na mniejsze kawałki a następnie przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania jednolitej konstystencji.

    Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w niewielką kostkę. Parówki kroimy na jedno- dwucentymetrowe kawałki.

  2. W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając.
    Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Do warzyw wrzucamy pokrojoną paprykę i wszystko razem dusimy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią, całość mieszamy i gotujemy około 10 minut. Na końcu do gulaszu wrzucamy pokrojone parówki i całość gotujemy jeszcze około 2 minut. Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń