Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki gulasz z pieczarkami, papryką i parówkami to niezwykle smaczne i aromatyczne połączenie ulubionych składników. Duszone pieczarki z cebulą i papryką z dodatkiem sosu ze świeżych pomidorów oraz dobrej jakości parówek tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Gulasz najlepiej smakuje podany z pieczywem lub ryżem.
Obrane ze skórki pomidory kroimy na mniejsze kawałki a następnie przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania jednolitej konstystencji.
Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w niewielką kostkę. Parówki kroimy na jedno- dwucentymetrowe kawałki.
W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając.
Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Do warzyw wrzucamy pokrojoną paprykę i wszystko razem dusimy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią, całość mieszamy i gotujemy około 10 minut. Na końcu do gulaszu wrzucamy pokrojone parówki i całość gotujemy jeszcze około 2 minut. Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem lub ryżem.
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11431
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 177
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 27
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 405
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11431
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 177
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 27
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 405
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 88
Składniki
Obrane ze skórki pomidory kroimy na mniejsze kawałki a następnie przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania jednolitej konstystencji. Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w niewielką kostkę. Parówki kroimy na jedno- dwucentymetrowe kawałki.
W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Do warzyw wrzucamy pokrojoną paprykę i wszystko razem dusimy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią, całość mieszamy i gotujemy około 10 minut. Na końcu do gulaszu wrzucamy pokrojone parówki i całość gotujemy jeszcze około 2 minut. Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem lub ryżem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 27
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 17