Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki gulasz z pieczarkami, papryką i parówkami to niezwykle smaczne i aromatyczne połączenie ulubionych składników. Duszone pieczarki z cebulą i papryką z dodatkiem sosu ze świeżych pomidorów oraz dobrej jakości parówek tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Gulasz najlepiej smakuje podany z pieczywem lub ryżem.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45631
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23121
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1316
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45631
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23121
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1316
Składniki
Obrane ze skórki pomidory kroimy na mniejsze kawałki a następnie przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania jednolitej konstystencji. Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w niewielką kostkę. Parówki kroimy na jedno- dwucentymetrowe kawałki.
W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Do warzyw wrzucamy pokrojoną paprykę i wszystko razem dusimy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią, całość mieszamy i gotujemy około 10 minut. Na końcu do gulaszu wrzucamy pokrojone parówki i całość gotujemy jeszcze około 2 minut. Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem lub ryżem.