Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki gulasz z pieczarkami, papryką i parówkami to niezwykle smaczne i aromatyczne połączenie ulubionych składników. Duszone pieczarki z cebulą i papryką z dodatkiem sosu ze świeżych pomidorów oraz dobrej jakości parówek tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Gulasz najlepiej smakuje podany z pieczywem lub ryżem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99567
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5802
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99567
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5802
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Składniki
Obrane ze skórki pomidory kroimy na mniejsze kawałki a następnie przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania jednolitej konstystencji. Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w niewielką kostkę. Parówki kroimy na jedno- dwucentymetrowe kawałki.
W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Do warzyw wrzucamy pokrojoną paprykę i wszystko razem dusimy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią, całość mieszamy i gotujemy około 10 minut. Na końcu do gulaszu wrzucamy pokrojone parówki i całość gotujemy jeszcze około 2 minut. Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem lub ryżem.