Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka propozycja na obiad w 20 minut
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8722
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8722
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Czosnek i cebulę obierz i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, posyp solą, pieprzem i przyprawami i smaż około 15 minut.
Cukinie pokrój w pół plasterki i dodaj do kurczaka, smaż kilka minut. W razie potrzeby możesz dodać pół szklanki wody z gotowanego makaronu.
Na koniec dodaj śmietanę, serek i pokrojoną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i w razie potrzeby dopraw do smaku. Podaj z ugotowanym makaronem. Polecam.