Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to jeden z ulubionych przepisów wszystkich zabieganych kucharzy. Nie ma się co dziwić, bo dzięki niemu w kilka chwil przygotujecie obiad nawet dla bardzo dużej rodziny
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Kapustę zetrzyj na tarce. Wrzuć do wrzątku, zagotuj i odcedź. Ostudź.
Cebulę drobno posiekaj i połącz z kapustą, mięsem, jajkami, surowym ryżem, pieprzem i solą. Uformuj ok. 18 gołąbków. Obsmaż je delikatnie na patelni. Ułóż w dwóch naczyniach żaroodpornych pamiętając o odstępach.
Przygotuj sos: do passaty dolej wodę i wymieszaj z przyprawami. Dodaj cukier, śmietankę i zagotuj.
Kotlety zalej sosem i piecz około godziny w 175 stopniach.