Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to jeden z ulubionych przepisów wszystkich zabieganych kucharzy. Nie ma się co dziwić, bo dzięki niemu w kilka chwil przygotujecie obiad nawet dla bardzo dużej rodziny
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Kapustę zetrzyj na tarce. Wrzuć do wrzątku, zagotuj i odcedź. Ostudź.
Cebulę drobno posiekaj i połącz z kapustą, mięsem, jajkami, surowym ryżem, pieprzem i solą. Uformuj ok. 18 gołąbków. Obsmaż je delikatnie na patelni. Ułóż w dwóch naczyniach żaroodpornych pamiętając o odstępach.
Przygotuj sos: do passaty dolej wodę i wymieszaj z przyprawami. Dodaj cukier, śmietankę i zagotuj.
Kotlety zalej sosem i piecz około godziny w 175 stopniach.