Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to jeden z ulubionych przepisów wszystkich zabieganych kucharzy. Nie ma się co dziwić, bo dzięki niemu w kilka chwil przygotujecie obiad nawet dla bardzo dużej rodziny
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Kapustę zetrzyj na tarce. Wrzuć do wrzątku, zagotuj i odcedź. Ostudź.
Cebulę drobno posiekaj i połącz z kapustą, mięsem, jajkami, surowym ryżem, pieprzem i solą. Uformuj ok. 18 gołąbków. Obsmaż je delikatnie na patelni. Ułóż w dwóch naczyniach żaroodpornych pamiętając o odstępach.
Przygotuj sos: do passaty dolej wodę i wymieszaj z przyprawami. Dodaj cukier, śmietankę i zagotuj.
Kotlety zalej sosem i piecz około godziny w 175 stopniach.