Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5828
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5828
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 365
Składniki
Wbić jajko do miski, dodać cukier i ubić trzepaczką. Dodać mleko i wodę. Przesiać mąkę. Wymieszkać. Dodać olejek. Rozpuścić margarynę i wlać.
Wlać odrobinę tłuszczu na patelnię i rozprowadzić, nadmiar przetrzeć papierem jednorazowym.(nie wyrzucaj go) Wlać ciasto na patelnię , smażyć z jednej strony aż się przyrumieni. Po każdym naleśniku przetrzeć patelnię papierkiem(ma w sobie tłuszcz). Gotowe naleśniki wykładać na papier jednorazowy by wsiąknęły nadmiar tłuszczu. Można podać z czekoladą, owocami, bitą śmietaną, cukrem pudrem lub zjeść same. Smacznego :)