Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne domowe mięsko i przygotowane krócej niż w piekarniku................SMACZNEGO!!!
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 144
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 51
Tradycyjny świąteczny obiad z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem z piecz...
Odsłon: 66
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 144
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 51
Tradycyjny świąteczny obiad z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem z piecz...
Odsłon: 66
Składniki
nie tłusty kawałek boczku rozwinąć (kupiłam sam boczek zrolowany) posypać większą połową przyprawy gyros-kebab Prymatu
na wierzchu poukładać małe cebulki przekrojone na "4", całe ząbki czosnku
boczek ciasno zawinąć, obwiązać sznurkiem lub grubszą nicią, natrzeć resztą przyprawy cały boczek i schować do lodówki najlepiej na całą noc
boczek włożyć do szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" , wlać wodę, polac boczek przyprawą w płynie, zmknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 80 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści
boczek wyjąć na talerz i do lodówki na kilka godzin schować - usunąć sznurki z zimnego boczku, kroić w plastry i można zajadać do pieczywa