Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne domowe mięsko i przygotowane krócej niż w piekarniku................SMACZNEGO!!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7698
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7698
Składniki
nie tłusty kawałek boczku rozwinąć (kupiłam sam boczek zrolowany) posypać większą połową przyprawy gyros-kebab Prymatu
na wierzchu poukładać małe cebulki przekrojone na "4", całe ząbki czosnku
boczek ciasno zawinąć, obwiązać sznurkiem lub grubszą nicią, natrzeć resztą przyprawy cały boczek i schować do lodówki najlepiej na całą noc
boczek włożyć do szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" , wlać wodę, polac boczek przyprawą w płynie, zmknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 80 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści
boczek wyjąć na talerz i do lodówki na kilka godzin schować - usunąć sznurki z zimnego boczku, kroić w plastry i można zajadać do pieczywa