Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne domowe mięsko i przygotowane krócej niż w piekarniku................SMACZNEGO!!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 325
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 325
Składniki
nie tłusty kawałek boczku rozwinąć (kupiłam sam boczek zrolowany) posypać większą połową przyprawy gyros-kebab Prymatu
na wierzchu poukładać małe cebulki przekrojone na "4", całe ząbki czosnku
boczek ciasno zawinąć, obwiązać sznurkiem lub grubszą nicią, natrzeć resztą przyprawy cały boczek i schować do lodówki najlepiej na całą noc
boczek włożyć do szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" , wlać wodę, polac boczek przyprawą w płynie, zmknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 80 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści
boczek wyjąć na talerz i do lodówki na kilka godzin schować - usunąć sznurki z zimnego boczku, kroić w plastry i można zajadać do pieczywa