Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w rękawie. Może być podana na ciepło w wersji obiadowej - z ziemniakami i buraczkami. Równie dobrze smakuje na zimno jako wędlina do kanapek. Prosta w przygotowaniu i naprawdę pyszna:)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Składniki
Ziarna jałowca, kolendry i ziela angielskiego rozgniatamy. Do rozgniecionych ziaren dodajemy olej, ocet balsamiczny, wodę i pozostałe przyprawy i dokładnie mieszamy.
Powstałą marynatą smarujemy dokładnie szynkę i wstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie mięso przekładamy do foliowego rękawa wraz z pozostałą w naczyniu marynatą. Staramy się by w rękawie było dużo powietrza - by folia nie przylegała do mięsa. Szynkę w rękawie przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C . Pieczemy ok. 110-120min.