Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z bakłażanem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34284
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34284
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Składniki
Bakłażan pokroić w kostkę, posolić i odstawić na 30 minut na durszlaku, by puścił sok. Opłukać, osączyć na ręcznikach papierowych. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Bazylię posiekać (zostawiając kilka listków do dekoracji).
Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać bakłażana, a gdy będzie zrumieniony, dorzucić pomidory, wymieszać. Smażyć jeszcze przez 2-3 minuty. Połączyć z makaronem, udekorować listkami bazylii i posypać parmezanem.Źródło: Twoje Imperium