Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z mięsem mielonym po grecku"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
35 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 2-3 porcje
Cebulę kroję w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklę je na oleju. Dodaję mielone mięso i drobno pokrojoną cukinię (wcześniej obieram ją ze skórki).
Wszystko podsmażam kilka minut. Dodaję keczup, koncentrat pomidorowy oraz bulion. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami. Na końcu dodaję pokrojone czarne oliwki oraz pokrojoną w kosteczkę fetę. Mieszam. Podaję z makaronem tagliatelle ugotowanym al dente.
Niezwykle szybka i bardzo smaczna potrawa. Soli dodaję tylko odrobinę (można ją pominąć), bo feta i oliwki są już słone. Wioleta Szczepańska z MrocznaŹródło: Kobieta i życie