Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z mięsem mielonym po grecku"
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27560
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2475
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4333
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 514
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27560
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2475
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4333
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 514
Składniki
35 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 2-3 porcje
Cebulę kroję w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklę je na oleju. Dodaję mielone mięso i drobno pokrojoną cukinię (wcześniej obieram ją ze skórki).
Wszystko podsmażam kilka minut. Dodaję keczup, koncentrat pomidorowy oraz bulion. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami. Na końcu dodaję pokrojone czarne oliwki oraz pokrojoną w kosteczkę fetę. Mieszam. Podaję z makaronem tagliatelle ugotowanym al dente.
Niezwykle szybka i bardzo smaczna potrawa. Soli dodaję tylko odrobinę (można ją pominąć), bo feta i oliwki są już słone. Wioleta Szczepańska z MrocznaŹródło: Kobieta i życie