Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z mięsem mielonym po grecku"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 302
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 302
Składniki
35 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 2-3 porcje
Cebulę kroję w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklę je na oleju. Dodaję mielone mięso i drobno pokrojoną cukinię (wcześniej obieram ją ze skórki).
Wszystko podsmażam kilka minut. Dodaję keczup, koncentrat pomidorowy oraz bulion. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami. Na końcu dodaję pokrojone czarne oliwki oraz pokrojoną w kosteczkę fetę. Mieszam. Podaję z makaronem tagliatelle ugotowanym al dente.
Niezwykle szybka i bardzo smaczna potrawa. Soli dodaję tylko odrobinę (można ją pominąć), bo feta i oliwki są już słone. Wioleta Szczepańska z MrocznaŹródło: Kobieta i życie