Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, ale i bardzo smaczne
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14314
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6586
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14314
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6586
Składniki
2 Piersi kurczaka pokroiłam w cieniutkie plasterki. Wrzuciłam je na rozgrzaną oliwę, osoliłam i chwilę podsmażyłam. Po ok. 3 minutach wrzuciłam 500 g mieszanki mrożonych warzyw chińskich i mieszając co jakiś czas, dusiłam pod przykryciem. Kiedy warzywa były gotowe, wlałam 100 ml śmietanki 30%, którą rozmieszałam ze szczyptą chili i pół łyżeczki imbiru. Pogowałam jeszcze minutkę, aby smaki się połączyły. Podałam (a jakże!) z ryżem :)