Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, ale i bardzo smaczne
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16179
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4938
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16179
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4938
Składniki
2 Piersi kurczaka pokroiłam w cieniutkie plasterki. Wrzuciłam je na rozgrzaną oliwę, osoliłam i chwilę podsmażyłam. Po ok. 3 minutach wrzuciłam 500 g mieszanki mrożonych warzyw chińskich i mieszając co jakiś czas, dusiłam pod przykryciem. Kiedy warzywa były gotowe, wlałam 100 ml śmietanki 30%, którą rozmieszałam ze szczyptą chili i pół łyżeczki imbiru. Pogowałam jeszcze minutkę, aby smaki się połączyły. Podałam (a jakże!) z ryżem :)