Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wysokobiałkowe, niskotłuszczowe, szybkie, proste, sycące Wiem, że takie dania to żadna filozofia, ale lubię je- kiedy mam mało czasu po powrocie ze szkoły zawsze się sprawdza, bo ugotowanie kaszy to kwestia 10-15 minut.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13175
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13175
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5420
Składniki
Kaszę wsypujemy do garnka i zalewamy ok. szklanką wody.
Pod koniec gotowania wrzucamy do niej szpinak i fasolkę, mieszamy, czekając aż szpinak się rozmrozi.
Przyprawiamy wg uznania (polecam majeranek- świetnie komponuje się z fasolką i pieprz cayenne- dzięki niemu potrawa nie jest mdła).
Obtoczony w ziołach filet smażymy na oliwie.
Z garnka z kaszą odlewamy ewentualny nadmiar wody, wykładamy wszystko na talerz.