Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 468
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 187
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 468
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 187
Składniki
Warzywa umyć pod bieżącą wodą. Marchewkę, pietruszkę oraz czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w półksiężyce. Warzywa podsmażyć na oleju. Gdy się zeszkli dodać mięso mielone i nadal smażyć. Dolać 1/2 szklanki wody i przez chwilę dusić od czasu do czasu.
Do składników na patelni dołożyć koncentrat pomidorowy. Całość zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, po czym zdjąć z ognia. Makaron ugotować al dente (wg przepisu na opakowaniu) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Na talerz wyłożyć część sosu, makaron a na wierzchu znowu sos. Udekorować świeżą bazylią. Zapraszam do odwiedzenia mojego blogu ! SMACZNEGO!!!!