Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Warzywa umyć pod bieżącą wodą. Marchewkę, pietruszkę oraz czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w półksiężyce. Warzywa podsmażyć na oleju. Gdy się zeszkli dodać mięso mielone i nadal smażyć. Dolać 1/2 szklanki wody i przez chwilę dusić od czasu do czasu.
Do składników na patelni dołożyć koncentrat pomidorowy. Całość zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, po czym zdjąć z ognia. Makaron ugotować al dente (wg przepisu na opakowaniu) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Na talerz wyłożyć część sosu, makaron a na wierzchu znowu sos. Udekorować świeżą bazylią. Zapraszam do odwiedzenia mojego blogu ! SMACZNEGO!!!!