Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Dodaj masło, szczyptę soli i kilka łyżek zimnej wody. najpierw posiekaj nożem, potem zagnieć rękoma. Ciasto włóż do lodówki na 20 minut.
Cebule obierz. Grubo pokrój, podduś na oleju. Przestudź. Jajka wymieszaj ze śmietaną oraz serem. Dodaj cebulę. Farsz przypraw solą, pieprzem i gałką. Formę wyłóż pergaminem.
Ciasto rozwałkuj. Formę wylep plackiem. Na spód nałóż farsz. Tartę piecz 40 minut w temp. 190 st.Źródło: Tina