Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3751
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 141
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 294
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 480
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3751
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 141
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 294
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 480
Składniki
Z mąki, masła, 2 łyżek śmietany i jednego żółtka oraz soli zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Farsz: cebulę drobno posiekać i dusić na maśle ok.20 minut. Dodać soli, pieprzu i tymianku do smaku.
Formę do tarty posmarować tłuszczem, wyłożyć rozwałkowane ciasto unosząc trochę brzegi. Na ciasto wyłożyć uduszoną cebulę. Dwa jajka i białko, które zostało, roztrzepać ze śmietaną i dodać odrobinę curry. Masę jajeczno-śmietanową wylać na cebulę. Posypać startym serem. Piec ok.godzinki aż masa jajeczna się ściągnie a ser będzie zrumieniony.