Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na oryginalny obiad:)
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 26
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1707
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 266
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 383
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 467
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 26
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1707
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 266
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 383
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 467
Składniki
Z mąki, masła, 2 łyżek śmietany i jednego żółtka oraz soli zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Farsz: cebulę drobno posiekać i dusić na maśle ok.20 minut. Dodać soli, pieprzu i tymianku do smaku.
Formę do tarty posmarować tłuszczem, wyłożyć rozwałkowane ciasto unosząc trochę brzegi. Na ciasto wyłożyć uduszoną cebulę. Dwa jajka i białko, które zostało, roztrzepać ze śmietaną i dodać odrobinę curry. Masę jajeczno-śmietanową wylać na cebulę. Posypać startym serem. Piec ok.godzinki aż masa jajeczna się ściągnie a ser będzie zrumieniony.