Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38461
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38461
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Składniki
Z mąki, masła, 2 łyżek śmietany i jednego żółtka oraz soli zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Farsz: cebulę drobno posiekać i dusić na maśle ok.20 minut. Dodać soli, pieprzu i tymianku do smaku.
Formę do tarty posmarować tłuszczem, wyłożyć rozwałkowane ciasto unosząc trochę brzegi. Na ciasto wyłożyć uduszoną cebulę. Dwa jajka i białko, które zostało, roztrzepać ze śmietaną i dodać odrobinę curry. Masę jajeczno-śmietanową wylać na cebulę. Posypać startym serem. Piec ok.godzinki aż masa jajeczna się ściągnie a ser będzie zrumieniony.