Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cebulowa z boczkiem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na podsypanym mąką blacie i wylep nim formę na tartę o średnicy ok 26 cm. Następnie wstaw je na kwadrans do zamrażarki.
Po tym czasie rozłóż na tarcie papier do pieczenia i obciąż go np. grochem. Włóż ciasto na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Cebulę obierz i pokrój na talarki (ok. pół cm). Polej ją oliwą wymieszaną z octem, po czym odstaw do czasu, kiedy puści sok. Wtedy dodaj roztrzepane jajka i żółtka, śmietanę kremówkę oraz ser żółty starty na tarce o małych oczkach. Masę posyp cukrem i wymieszaj.
Podpieczoną tartę wyjmij z piekarnika i zdejmij z niej papier z grochem. Wylej na ciasto przygotowany farsz, a na wierzchu umieść plastry boczku oraz zioła. Gotowe danie ponownie wstaw do piekarnika i piecz kwadrans.Źródło: Kurier TV