Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta gruszkowa z orzechami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 761
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 259
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 761
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 259
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Orzechy i migdały grubo posiekaj. Rozsyp na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika na 6–8 minut, aż ładnie się zrumienią.
Rozmroź ciasto francuskie. Szeroki płat złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt 24 x 32 cm. Blachę (20 x 28 cm) z wysokim brzegiem skrop wodą i wylep rozwałkowanym ciastem. Ponakłuwaj je widelcem.
Śmietanę utrzyj z cukrem, jajkami i proszkiem budyniowym. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Ułóż je na cieście. Posyp orzechami i migdałami. Zalej masą śmietanową. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 40 minut.Źródło: Twój Styl