Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta jabłkowa z masą mascarpone"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
<strong>Przepis przysłała Lidia Jędrzejczak ze Środy Śląskiej</strong>
Masło posiekaj z mąką i proszkiem. Dodaj jajko i cukry, wyrób. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj. Pół litra mleka zagotuj. W reszcie rozrób budynie, cukier i barwnik, ugotuj na mleku. Budyń ostudź, połącz z serkiem mascarpone. Masę wylej na ciasto. Ułóż jabłka i porzeczki w formie róży. Piecz ok. 40 min w 175°C.Źródło: Chwila dla Ciebie