Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta jagodowa"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1547
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1547
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Ciasto: mąkę, cukier puder i zimne masło posiekaj. Dodaj żółtka, zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto cienko rozwałkuj, wylep formę (śr. 29 cm), nakłuj widelcem.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: budyń rozrób z niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj rozrobiony budyń, ugotuj, ostudź. Zmiksuj z 4 łyżkami jagód, rozsmaruj na cieście. Tartę posyp resztą jagód, schłodź. Udekoruj miętą i czerwonymi porzeczkami.Źródło: Chwila dla Ciebie