Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta jagodowa"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242798
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242798
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Ciasto: mąkę, cukier puder i zimne masło posiekaj. Dodaj żółtka, zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto cienko rozwałkuj, wylep formę (śr. 29 cm), nakłuj widelcem.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: budyń rozrób z niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj rozrobiony budyń, ugotuj, ostudź. Zmiksuj z 4 łyżkami jagód, rozsmaruj na cieście. Tartę posyp resztą jagód, schłodź. Udekoruj miętą i czerwonymi porzeczkami.Źródło: Chwila dla Ciebie