Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta malinowa z białą czekoladą"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2529
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2529
Składniki
40 min • Porcja 490 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 8 porcji
Margarynę siekam, dodaję cukier, kakao, mąkę, śmietanę 18 proc. oraz jajko i zagniatam ciasto. Formuję kulę i schładzam ok. pół godziny w lodówce. Schłodzonym ciastem wylepiam formę do tarty, nakłuwam widelcem spód, wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C i piekę ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiam ciasto do całko- witego ostudzenia.
Śmietankę 30 proc. i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaję serek mascarpone i dokładnie mieszam, tak, by nie było grudek. Gotową masę wylewam na upieczony spód ciasta.
Na wierzchu tarty układam maliny i schładzam w lodówce kilka godzin (u mnie całą noc).
Przed podaniem dekoruję ciasto listkami świeżej mięty lub melisy.
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.Źródło: Kobieta i życie