Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta pachnąca lasem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli cebulowej. Dolej oliwę i jogurt, wyrób ciasto.
Rozwałkuj ciasto na placek. Wylep nim spód i brzegi natłuszczonej okrągłej formy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i podpiecz przez 10 min.
Kurki mocz przez godzinę w zimnej, osolonej wodzie, żeby odszedł od nich piach. Następnie opłucz je pod bieżącą wodą.
Podsmaż na maśle razem z posiekaną cebulą. Dopraw solą cebulową, rozmarynem i białym pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem, posyp startym serem.
Piecz 20 min.
Udekoruj rozmarynem i papryczką chili.Źródło: Kurier TV