Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta serowa z brzoskwiniami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 127
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 116
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 127
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 116
Składniki
Do przesianej mąki wsyp proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojoną na małe kawałki margarynę lub masło oraz żółtka, szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 min.
Schłodzonym ciastem wylep spód i brzegi formy do tarty. Nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp kilka garści suchej fasoli. Piekarnik nagrzej do 180°C, wstaw formę z ciastem na 15 minut. Przestudź.
Brzoskwinie sparz, usuń z nich skórki. Podziel na pół i wyjmij pestki. Do miski włóż miękkie masło lub margarynę, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na puszystą masę.
Następnie, nie przerywając ucierania, dodaj jajka. Na koniec w kilku porcjach dodaj twaróg wraz z budyniem, ucieraj krótko, aż do połączenia składników.
Masę serową przelej na ciasto. Na wierzchu ułóż połówki brzoskwiń. Piecz 35-40 min w temperaturze 170°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 360 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie