Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta serowa z kurkami i pomidorkami"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 437
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 437
Składniki
Zagnieć na ciasto, po czym wstaw je na pół godziny do lodówki. Następnie wylep nim wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą formę. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około 15 minut.
W tym czasie podsmaż na maśle umyte kurki razem z drobno pokrojoną cebulą. Dopraw je solą i pieprzem – i wymieszaj z posiekanym koperkiem.
Wylej farsz na spód tarty. Ułóż na nim pomidorki i kawałki fety.
Wstaw potrawę do gorącego piekarnika i piecz pół godziny.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Kaczmarek</strong>Źródło: Kurier TV