Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta śmietankowa z ananasem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Dno tortownicy o średnicy 23 cm posmaruj masłem, oprósz cukrem. Ciasno ułóż osączone plastry ananasa (zalewę zachowaj), w wolne miejsca włóż kandyzowane wiśnie.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną wymieszaj. Dodaj miękkie masło, jajka i 5 łyżek zalewy z ananasa, utrzyj.
Ciastem zalej owoce, wyrównaj. Piecz około 30 minut w 200°C. Odstaw na chwilę, zdejmij obręcz tortownicy. Odwróć ciasto na drugą stronę.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie