Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta śmietankowa z ananasem"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 738
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 823
Polecam.
Odsłon: 573
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 473
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 738
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 823
Polecam.
Odsłon: 573
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 473
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Dno tortownicy o średnicy 23 cm posmaruj masłem, oprósz cukrem. Ciasno ułóż osączone plastry ananasa (zalewę zachowaj), w wolne miejsca włóż kandyzowane wiśnie.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną wymieszaj. Dodaj miękkie masło, jajka i 5 łyżek zalewy z ananasa, utrzyj.
Ciastem zalej owoce, wyrównaj. Piecz około 30 minut w 200°C. Odstaw na chwilę, zdejmij obręcz tortownicy. Odwróć ciasto na drugą stronę.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie