Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na obiad, można użyć gotowego ciasta francuskiego
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2302
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 153
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2302
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 153
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Składniki
ciasto: wszyskie składniki wyrobić na gładko, schować ciasto na 30 min do lodówki
Czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na 1 łyżce oleju, dodać zamrożony szpinak , poddusić, dodać sól, pieprz. Farsz ostudzić , dodać pokrojony w kostkę ser feta, śmietanę , 2 jajka, pryzprawić gałką muszkatołową.
Ciasto wyjąć z lodóki, rozwałkować, wyłożyć foremkę ( ja uzyłam dwie małe okrągłe śr. ok. 22cm). Ponakłuwać ciasto widelcem. Ciasto piec ok. 15min w piekarniku, 180st.
Na podpieczone ciasto wylać farsz, piec 10 minut w temp. 180st, góra +dół, wyjąć tartę posypać startym serem i wstawić jeszcze na 10min.