Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na obiad, można użyć gotowego ciasta francuskiego
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 48
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 45
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1548
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1175
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 115
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 48
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 45
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1548
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1175
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 115
Składniki
ciasto: wszyskie składniki wyrobić na gładko, schować ciasto na 30 min do lodówki
Czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na 1 łyżce oleju, dodać zamrożony szpinak , poddusić, dodać sól, pieprz. Farsz ostudzić , dodać pokrojony w kostkę ser feta, śmietanę , 2 jajka, pryzprawić gałką muszkatołową.
Ciasto wyjąć z lodóki, rozwałkować, wyłożyć foremkę ( ja uzyłam dwie małe okrągłe śr. ok. 22cm). Ponakłuwać ciasto widelcem. Ciasto piec ok. 15min w piekarniku, 180st.
Na podpieczone ciasto wylać farsz, piec 10 minut w temp. 180st, góra +dół, wyjąć tartę posypać startym serem i wstawić jeszcze na 10min.