Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta wiśniowa pod bezą"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34575
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34575
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Składniki
ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Uformuj kulę, zawiń w folię, włóż na pół godz. do lodówki. Po tym czasie wyłóż do natłuszczonej formy do tart. Przykryj papierem do pieczenia, obciąż grochem i piecz 20 min w 180°C. Po tym czasie wyjmij, usuń groch i papier.
Wiśnie uduś z cukrem (możesz zagęścić je odrobiną mąki ziemn. rozrobionej wodą, by powstał „kisielek”).
Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania, dodaj cukier. Na końcu dodaj łyżeczkę mąki i octu.
Wiśnie wyłóż na ciasto. Szprycą lub łyżką zrób na nich „górki” z bezy. Tartę piecz 10 min w 180°C. Zmniejsz temp. do 130°C i piecz 25 min. Beza się zrumieni, ale nie będzie zbyt sucha.
GDOBRY POMYSŁ Do nadzienia tarty możesz dodać nieco konfitury – wiśniowej lub malinowej.Źródło: Świat kobiety