Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z agrestem i galaretką"
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 352
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 470
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 352
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 470
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzącej wody i odstaw. Ciastem wyłóż dno oraz brzegi formy do tarty. Spód nakłuj widelcem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C ok. 20 min. Wystudź.
Budyń wymieszaj z kilkoma łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, dodaj rozpuszczony proszek budyniowy. Gotuj go, mieszając na gładki krem.
Gdy ostygnie, dodaj umyte borówki i wymieszaj. Zimny krem budyniowy wylej na schłodzone ciasto, wyrównaj łyżką i rozłóż umyty agrest. Zalej mocno tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 315 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie