Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z bezą i czerwonymi porzeczkami"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i posiekaj z masłem. Wbij żółtka, zagnieć ciasto, wylep formę do tart.
Oczyszczone porzeczki posyp cukrem, odstaw na godzinę. Odcedź sok, owoce wysyp na ciasto. Białka ubij na sztywno, nałóż dekoracyjnie na ciasto. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 70 min, cena 1,35 zł, kalorie 186 kcal.
<strong>Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Takie jest życie