Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z bezą i czerwonymi porzeczkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i posiekaj z masłem. Wbij żółtka, zagnieć ciasto, wylep formę do tart.
Oczyszczone porzeczki posyp cukrem, odstaw na godzinę. Odcedź sok, owoce wysyp na ciasto. Białka ubij na sztywno, nałóż dekoracyjnie na ciasto. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 70 min, cena 1,35 zł, kalorie 186 kcal.
<strong>Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Takie jest życie