Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z ciasta ucieranego z jabłkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Żółtka, bardzo miękkie masło i cukier dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Do masy stopniowo dosypujemy mąkę. Dodajemy pianę. Delikatnie mieszamy.
Jabłka myjemy. Można je obrać, wydrążyć z nich gniazda nasienne i pokroić np. na połowy lub ćwiartki lub, jak na naszym zdjęciu, wybrać mniejsze jabłka i nieobrane przekroić na połowy.
Formę wykładamy natłuszczonym papierem do pieczenia, na papier przekładamy ciasto, wyrównujemy. Na wierzchu ciasta układamy jabłka. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu prószymy cukrem pudrem.Źródło: Rewia