Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z dynią i boczkiem"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 76
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 76
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Dynię pokroić w plastry i sparzyć. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę, robiąc dość wysokie brzegi. Zapiec na złoty kolor w nagrzanym do 200°C piekarniku.
Na cieście ułożyć plastry dyni i boczku, zalać śmietaną z jajkami. Piec dalej przez 30 minut. Udekorować świeżym tymiankiem.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium