Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z fasolką szparagową"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Mąkę przesiewam, dodaję sól, cukier, zioła, margarynę i jogurt. Siekam nożem i wyrabiam ciasto. Owijam w folię i chłodzę 30 min. Ciastem wylepiam formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 15 min w 180 st.
Fasolkę gotuję w posolonej wodzie, odcedzam. Pieczarki kroję w plasterki, smażę na oleju. Dodaję śmietanę, posiekaną cebulę oraz natkę, pokrojoną w kostkę salami, przyprawiam. Połowę wykładam na ciasto. Przykrywam fasolką i resztą sosu. Posypuję serem, układam pokrojone pomidorki. Piekę ok. 40 min w 180 st.
Porcja zawiera ok. 480 kcal. Porcja kosztuje ok. 3 zł.Źródło: Tina