Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z fasolką szparagową"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Mąkę przesiewam, dodaję sól, cukier, zioła, margarynę i jogurt. Siekam nożem i wyrabiam ciasto. Owijam w folię i chłodzę 30 min. Ciastem wylepiam formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 15 min w 180 st.
Fasolkę gotuję w posolonej wodzie, odcedzam. Pieczarki kroję w plasterki, smażę na oleju. Dodaję śmietanę, posiekaną cebulę oraz natkę, pokrojoną w kostkę salami, przyprawiam. Połowę wykładam na ciasto. Przykrywam fasolką i resztą sosu. Posypuję serem, układam pokrojone pomidorki. Piekę ok. 40 min w 180 st.
Porcja zawiera ok. 480 kcal. Porcja kosztuje ok. 3 zł.Źródło: Tina