Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z fetą i burakami"
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 193
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1750
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 621
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 193
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1750
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 621
Składniki
ok. 120 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką i szczyptą soli, szybko zagnieść dolewając stopniowo 60 ml zimnej wody. Ciasto uformować w kulę, szczelnie owinąć folią spożywczą i włożyć na co najmniej pół godziny do lodówki.
Cebulę i buraki obrać. Cebulę posiekać, buraki zetrzeć (w rękawiczkach) na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na 3 łyżkach oliwy, doprawić tymiankiem, octem, solą i pieprzem, poddusić. Ser feta pokruszyć, zimne ciasto rozwałkować.
Ciasto rozłożyć w formie do tart wysmarowanej oliwą, obciążyć grochem, piec 15 min (175°C), usunąć groch i piec kolejne 10 min. Na ciepłym rozłożyć warzywa, zalać śmietanką ubitą z jajkami, posypać fetą, zapiekać 30 min, posypać szpinakiem.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni, jednym z moich ulubionych dań z truskawkami są nal...
Odsłon: 83
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 3192