Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z rybą i bobem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Posiekać mąkę z zimnym masłem, dodać jajko, oliwę, wodę i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Rozwałkować, wyłożyć do formy i nakłuć widelcem. Podpiec w temp. 200°C. Ugotować bób.
Rybę pokroić na kawałki, pomidory na cząstki, wyłuskać bób. Pozostałe jajka połączyć ze śmietaną i serem, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Na podpieczone ciasto wyłożyć rybę, bób i pomidory, zalać sosem. Piec jeszcze przez ok. 20 minut.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium